AMB POBLET AL CAP I AL COR

AMB POBLET AL CAP I AL COR

EL PARE BERNAT MORGADES I EL SEU TEMPS (1911-1963)

CULLA, JOAN B.

17,90 €
IVA incluido
Sólo queda uno
Editorial:
PORTIC
Año de edición:
2021
Materia
Biografías
ISBN:
978-84-9809-503-6
Páginas:
240
17,90 €
IVA incluido
Sólo queda uno

Saquejat i abandonat el 1835, el monestir de Poblet recuperà la vida monàstica el 1940 amb l'arribada, sota els auspicis del franquisme, de quatre cistercencs italians. Pocs mesos després s'hi afegia la primera vocació catalana en més d'un segle, el sacerdot espluguí Bernat Morgades i Òdena que, durant la dècada següent, esdevingué el puntal de la represa tant espiritual com material del cenobi pobletà.

El 1950, però, un cúmul de raons eclesiàstiques i ideològiques que aquest llibre analitza amb detall comportaren la desgràcia del pare Morgades, que fou foragitat de Poblet, desterrat a França i condemnat a un exili difícil de comprendre que esdevindria una cruel cadena perpètua. El cas Morgades il·lumina des d'un angle fins ara desconegut les relacions entre Església i dictadura, entre catolicisme i catalanisme, des de la Guerra Civil fins als primers anys 1960.

Artículos relacionados

 • UNA VIDA DE CONTRASTES
  MITFORD, DIANA
  Sin stock. Consultar disponibilidad

  25,00 €

 • MONTY PYTHON
  PYTHON,MONTY
  Es esta, y no otra, proclámese con toda la pompa, la autobiografía autorizada por sus autores –y desautorizada por sus protagonistas y delatores–: la oficial, la jibarizada, la más asequible y, sin duda, “completamente diferente” a cualquier edición anterior de la misma. Un feliz arrebato de impudicia testamentaria que da noticia, a menudo con versiones de lo más c...
  Sólo queda uno

  24,50 €

 • DES DE DINS
  AMIS, MARTIN
  En stock

  24,90 €

 • BIOGRAFÍAS
  ZWEIG, STEFAN
  Sólo queda uno

  85,00 €

 • EN VERANO
  KNAUSGÅRD, KARL OVE
  Sólo queda uno

  18,90 €

 • EN PRIMAVERA
  KNAUSGÅRD, KARL OVE
  Sólo queda uno

  18,90 €