LA CUINA DELS CARTOIXANS

LA CUINA DELS CARTOIXANS

ANÒNIM

23,00 €
IVA inclòs
Només en queda una unitat
Editorial:
BARCINO
Any d'edició:
2022
Matèria
Cuina
ISBN:
978-84-7226-902-6
Pàgines:
440
23,00 €
IVA inclòs
Només en queda una unitat

Volum número 5 de l'exitosa col·lecció de receptaris històrics de cuina catalana, Set Portes.
Conté els primers receptaris de l'època moderna, quan arriben per primer cop a Catalunya els aliments procedents d'Amèrica, com el tomàquet, la patata o el pebrot. A partir d'aquest moment la cuina catalana farà un tomb per sempre.

El llibre presenta dos manuscrits diferents: el Llibre de cuina d'Escaladei, i el Llibre molt apte per al govern de la cartuxa de Montalegre. El primer, pel seu contingut culinari i per les seves característiques, l'hem de considerar representatiu de la cuina elaborada en el mo-nestir durant la segona meitat del segle XVI, representativitat que romandrà fins els primers anys del següent. En canvi, el contingut del manuscrit de Montalegre reflecteix la pràctica culinària de les darreres dècades del segle XVII i que encara es practicava en la segona dècada del segle XVIII. Aquesta seqüència ens permet observar una lenta dinàmica de can-vi dels sistemes alimentaris amb novetats significatives respecte dels productes i les elabo-racions.

Com en la resta de títols de la col·lecció, els manuscrits van acompanyats dels correspo-nents estudis històric, filològic i gastronòmic, a cura de Maria A. Pérez Samper, Jordi Ba-ges, Jaume Dantí, Marc Sogues i la Fundació Alícia.

A més a més, en tractar-se del primer volum corresponent a l'època moderna, conté un estudi extraordinari sobre els nous aliments americans a la cuina catalana.

articles relacionats

  • RICO, RICO Y CON FUNDAMENTO
    ARGUIÑANO, KARLOS
    Rico, rico y con fundamento de Karlos Arguiñano recoge una amplia muestra de su cocina sencilla, variada y casera. Más de 100 recetas explicadas con todo lujo de detalles, como a él le gusta hacer a diario en televisión, acompañadas de la información nutricional para saber lo que come. Y para que no falte de nada, cada receta incorpora un código QR que le conecta direc...
    Sense estoc. Consultar disponibilitat

    19,95 €

  • RAMEN:FIDEOS Y OTRAS RECETAS JAPONESAS
    NILSSON, TOVE
    El ABC del Ramen, la sopa más popular de Japón, a cargo de la chef y escritora Tove Nilsson.Ramen. Fideos y otras recetas japonesas reúne deliciosas recetas para preparar caldos caseros con fideos ramen, soba (fideos de trigo sarraceno) o udon (fideos gruesos de harina de trigo), además de otras delicias de la cocina nipona como las gyozas (empanadillas japonesas), el okono...
    No disponible

    20,95 €

  • QUIERO SER JAPONÉS
    ALBUERNE, PABLO
    El segundo libro de Gipsy Chef te hará enamorarte completamente de la gastronomía y las tradiciones del país japonés.GIPSY CHEF regresa con su segundo libro, una invitación a enamorarte de Japón sin remedio. Tabernas gloriosas en pueblecitos escondidos al pie del Monte Fuji, maestros septuagenarios que tempurizan cualquier cosa -¡hasta tus sueños!-, sake, tonkatsu y sus...
    Disponibilitat inmediata

    24,95 €

  • PAN GALLEGO
    LAVANDEIRA, EDU
    Los gallegos efectivamente somos en ocasiones reservados, humildes y no muy dados a presumir de nada. Hasta que toca hablar de pan. Ahí no hay reservas ni miramientos.Los gallegos no tenemos problemas en dividir el pan en dos categorías: lo que es pan y lo que no. Entre el segundo grupo se encuentra todo aquel pan que no sea gallego. "Eso no es pan ni es nada" es una frase qu...
    Sense estoc. Consultar disponibilitat

    22,95 €

  • MIQUETES MÀGIQUES
    ALABART FUENTES, BEATRIU
    Només en queda una unitat

    19,00 €

  • CREMO!
    NICOLAU, MARIA
    CREMO! La nova revolució de Maria Nicolau. Columna publica Cremo!, el nou llibre de Maria Nicolau. Reflexionsgastronòmiques de la cuinera més revolucionària dels últims anys.El fenomen que ha revolucionat la gastronomia. «Cremo!» és el crit d'alerta que s'etziba a les cuines professionals quan es carrega una olla que pesa o una paella amb oli roent quan passem pel costa...
    Disponibilitat inmediata

    23,90 €

Altres llibres de l'autor

  • MORT DEL REI ARTÚS, LA
    ANÒNIM
    En aquesta novel·la llegim totes les aventures que hem vist protagonitzades per Keira Knightley, Richard Gere, Sean Connery o els Monty Python entre molts d'altres. Des dels amors de Lancelot i la reina Ginebra, a la trista existència de la donzella de Camelot, fins a la més famosa de totes, l'Excalibur, l’espasa del rei Artús llençada al llac i recollida per una mà que...
    Només en queda una unitat

    24,50 €

  • LAZARILLO DE TORMES
    ANÒNIM
    El Lazarillo de Tormes (1554) es una de las novelas más importantes de la literatura española del Siglo de Oro. Escrita en forma epistolar, narra en primera persona la trayectoria de Lázaro, su ascenso social desde su infancia, en la que sirvió a varios amos, hasta su actual posición como pregonero bajo la protección del arcipreste. Constituye una feroz crítica a la soci...
    Només en queda una unitat

    9,95 €

  • CURIAL E GUELFA
    ANONIM
    Que l'home virtuós s'imposa sempre sobre la inconstància i la dissort que reparteix la Fortuna és la lliçó moral d'aquesta novel·la de cavalleries, analitzada en una àmplia introducció en què el text s'insereix en l'entrellat cultural de la tardor de l'edat mitjana. Els fragments seleccionats d'aquesta novel·la es presenten en català actual, i s'enllacen amb el resum...
    Disponibilitat inmediata

    16,90 €

  • LLIBRE DEL SENT SOVÍ
    ANONIM
    El Llibre de Sent Soví és el receptari més antic conservat en llengua catalana. Se situa, doncs, just a l'inici de la tradició culinària del país, i ja hi apunten determinades constants que han arribat fins avui. La seva influència s'observa en la resta de llibres de cuina medievals i fins i tot posteriors. Aquesta condició de llibre inaugural, en part atzarosa, no es c...
    Sense estoc. Consultar disponibilitat

    18,00 €

  • GALVANY I EL CAVALLER VERD
    ANÒNIM
    Som a la Bretanya fabulosa dels cavallers de la Taula Rodona, plena d’aventures de màgia, de valor i d’amor, un univers de ficció cuinat a l’Edat Mitjana que ens resulta familiar gràcies al cinema. "Galvany i el Cavaller Verd", redactat en un dialecte septentrional de l’anglès mitjà, és un poema narratiu que comença i acaba a Camelot, el castell del rei Artús. ...
    Sense estoc. Consultar disponibilitat

    17,50 €

  • ELS MÚSICS DE BREMEN
    ANÒNIM
    És un conte popular que permet treballar la comprensió lectora en sis escenes escrites en lletra de pal, treballar la lectura de la imatge i implicar els adults en la lectura amb els infants. ...
    Sense estoc. Consultar disponibilitat

    8,40 €